Behoud het contact met je (groot)ouders dankzij een handige senioren tablet

In de Westerse wereld ligt de nadruk heel erg op het individu. De gemeenschap van vroeger waarin ieder lid van het gezin een duidelijk rol te vervullen had, bestaat niet meer. In een land als Nederland wordt je waarde als individu heel erg gekoppeld aan de bijdrage die je levert aan de maatschappij. Dus zodra je met pensioen gaat, dan ben je eigenlijk een tweederangsburger. Dit zie je heel goed aan hoe we omgaan met onze ouderen. In veel niet-Westerse landen worden ouderen bijvoorbeeld geïntegreerd in het gezin. Je hebt dan een gezin met ouders, grootouders, kinderen en kleinkinderen. Het voordeel daarvan is ook dat de grootouders een deel van de opvoeding van de kinderen voor rekening nemen. De positie van de ouderen is daardoor veel sterker. Maar dat die positie zo sterk kan zijn, komt natuurlijk door de hele cultuur waarin zulke ouderen leven en de waarden die de mensen in die culturen erop na houden. In een land als Nederland vinden moderne ouders het belangrijk dat zij de primaire, en het liefst ook enige, verzorgers en opvoeders zijn van hun kinderen. Op deze manier kunnen zij hun eigen opvoedkundige strategieën zuiver toepassen zonder inmenging van andere invloeden die bijvoorbeeld van grootouders afkomstig zouden kunnen zijn. Dus het contact tussen grootouder en kind is al vrij beperkt. Maar moderne grootouders die fit zijn doen liever ook hun eigen ding. Het individualisme zit immens ook in de grootouders. Daarom sturen we kinderen liever naar de kinderopvang. Ouderen die minder fit zijn komen daarom niet in het gezin met ouders en kinderen te wonen, maar worden in een verpleeghuis onder gebracht. Het contact met de buitenwereld is daardoor lastig te handhaven. Met een senioren tablet kun je ervoor zorgen dat de ouderen in de vorm van je ouders of je grootouders, toch betrokken kunnen blijven bij de levens van hun kinderen en kleinkinderen. Normale tablets zijn vaak te ingewikkeld en onhandelbaar voor ouderen. Daarom zijn ouderen al snel geneigd om het maar te laten. Het kan heel frustrerend zijn dat je geest gewoon niet meewerkt en dat je constant tegen obstakels aanloopt. Je bent dan al snel geneigd om te denken dat je er te oud voor bent en dat je het toch niet meer kunt leren. Met een senioren tablet ga je dat risico uit de weg. De tablet is eenvoudig in gebruik en bevat geen 1001 functies die van elkaar onderscheiden moeten worden. De senioren tablet is daardoor simpelweg een apparaat waarmee je opa/oma of je vader/moeder gemakkelijk via videobeeld kan bellen. Zo is er altijd een soort toegangspoort tussen de wereld van de (groot)ouders en die van de (klein)kinderen. Als je even lekker op vakantie gaat, dan kun je je vader of moeder gemakkelijk even bij alle evenementen betrekken door via een video call even bij te kletsen. 

Bestel een senioren tablet via de site van kwebbel.nl

Indien je een senioren tablet wilt bestellen, dan kun je dat meteen regelen via de website van kwebbel.nl. Hier kun je ook meteen meer lezen over de functionaliteit en het gebruiksgemak van de senioren tablet. 

Kijk voor meer informatie op de site

Mocht je meer willen weten over de senioren tablet, dan kun je terecht op kwebbel.nl. Tevens kun je uiteraard even contact opnemen met de mensen van Kwebbel.nl. Ook lees je op de site meer over de voordelen van de tablet zoals: 

  • Eenvoudige bediening
  • Geschikt voor senioren
  • Behulpzame helpdesk