Drie manieren om goedkoper uit te komen met je mobiele abonnement

Eens in de zoveel tijd dien je een nieuw mobiel abonnement af te sluiten. Hierbij kiezen de meesten voor een sim only abonnement. De voordelen hiervan zijn onder andere dat sim only’s voordeliger zijn, en dat je niet betaalt voor een nieuwe (en dure) telefoon.

Natuurlijk is het altijd gewenst om goedkoper uit te komen wanneer je een nieuw mobiel abonnement afsluit. Hoe doe je dat eigenlijk? Lees in dit artikel drie manieren om goedkoper uit te komen met mobiele abonnementen.

Goedkoper uitkomen met je mobiele abonnement

Via de onderstaande drie manieren bespaar je geld wanneer je voor een mobiel abonnement, zoals sim only, kiest:

  1. Kies voor een virtuele provider
  2. Vergelijk prijzen
  3. Sluit een abonnement van twee jaar af

1. Kies voor een virtuele provider

Aanbieders van mobiele abonnementen hanteren verschillende tarieven. Hierbij zijn virtuele providers in de meeste gevallen het goedkoopst. Ze hebben minder kosten (bijvoorbeeld omdat ze geen eigen netwerk hebben en minder reclamekosten maken), waardoor abonnementen goedkoper worden aangeboden. Hier kun jij van profiteren door voor een abonnement van een virtuele provider, ook wel MVNO genoemd, te kiezen.

2. Vergelijk prijzen

Zoals hierboven al is aangekaart, hanteren mobiele providers verschillende tarieven. Wil jij dus bijvoorbeeld een sim only abonnement afsluiten, dan dien je eerst de prijzen te vergelijken om erachter te komen welke providers het goedkoopst zijn. Dit is onder andere afhankelijk van het aantal belminuten en mobiele data waar je voor kiest. Door prijzen van alle providers te vergelijken, kom je goedkoper uit. Je weet namelijk precies hoeveel iedere mobiele aanbieder hanteert, en kunt op basis daarvan voor een goedkope provider kiezen.

3. Sluit een abonnement van twee jaar af

Mobiele aanbieders concurreren dagelijks met elkaar. Om ervoor te zorgen dat men langer klant blijft, zijn abonnementen met een langere contractduur meestal goedkoper. Abonnementen van twee jaar zijn hierbij het voordeligst. De minst voordelige abonnementen zijn maandelijkse opzegbare abonnementen (hiermee ben je natuurlijk wel flexibel). Door voor een sim only van twee jaar te kiezen, kom je dus ook goedkoper uit.

Goedkoop sim only abonnement

Wil je goedkoop uitkomen met een mobiel abonnement, dan kies je waarschijnlijk voor sim only. Dit zijn de voordeligste mobiele abonnementen. Binnen sim only kun je echter nog voordeliger uitkomen door voor een goedkoop sim only abonnement te kiezen. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, kun je daar meerdere dingen voor doen: voor een virtuele provider kiezen, prijzen vergelijken, en een abonnement van twee jaar afsluiten.