entresolvloer

De basisprincipes van het ontwerp van een tussenvloer

Wat is een entresolvloer precies? Een tussenverdieping is in wezen een tussenverdieping in een gebouw met meerdere verdiepingen dat gedeeltelijk open is naar de onderste dubbele verdieping van de constructie, of die niet verder reikt dan het grootste deel van de begane grond van de constructie. entresolvloeren worden nu zelfs extreem populair in de Amerikaanse commerciële en woningbouw en zijn vooral populair in magazijnen en kantoorgebouwen waar de ruimte beperkt is en veiligheid een probleem is. Mezzanines bieden niet alleen een economisch haalbare oplossing voor beperkte ruimtes, maar kunnen ook worden ontworpen voor een specifieke functie.

Een tussenverdieping

Een tussenverdieping wordt ook vaak gebruikt om een ​​onbezet werkplatform te verbinden met de hoofdproductievloer van een fabriek. In dit geval zou de mezzaninevloer over het algemeen meer bruikbare vloerruimte binnen de werkruimte bieden dan het betonnen werkplatform. Door de toegenomen bruikbaarheid van de mezzaninevloeroppervlakte kunnen de totale kosten voor het bouwen van het mezzaninesysteem aanzienlijk worden verlaagd. Andere veelgebruikte entresolvloer zijn die waarbij de entresolvloer aansluit op een bestaand gelijkvloers dak. De tussenverdieping voorziet in een reeks uitgangen van de tussenverdiepingen naar de externe openbare of interne ruimtes van de fabriek. Een tussenverdieping is ook nuttig wanneer de ruimte in een bestaande fabriek beperkt is en een aangrenzende muur wordt gebruikt als een ’tussenverdieping’ om werknemers toegang te geven tot de bovenste verdiepingen.

Andere entresolvloerstructuren

Andere entresolvloerstructuren bevatten veiligheidspoorten die vergelijkbaar zijn met die van de magazijnen met meerdere niveaus. Deze veiligheidspoorten kunnen voorkomen dat gevaarlijke materialen zoals verf, explosieven of andere gevaarlijke materialen het terrein binnenkomen. Waar een reeks tussenverdiepingen aansluit op een enkele tussenverdieping, wordt een ‘register’-systeem geïnstalleerd dat ervoor zorgt dat alleen de meest efficiënte werkorders worden uitgevoerd. Dit type systeem is vooral handig wanneer de tussenverdieping aansluit op meerdere magazijnen. Door een systeem te hebben dat de ongeoorloofde toegang van potentieel gevaarlijke producten verhindert, kan het risico op letsel als gevolg van foutieve voorraadorders worden geminimaliseerd. Met de toenemende vraag naar extra ruimte is het ontwerp van een entresolvloer blijven groeien om aan deze veranderende behoeften te voldoen.