Een telefoonhoesje ontwerpen of toch in de winkel kopen?

telefoonhoesje ontwerpen

Een smartphone is duur. Die moet je dus goed beschermen. Het is daarom belangrijk dat je een hoesje erbij koopt. Er zijn letterlijk duizenden hoesjes om uit te kiezen. Maar zit daar wel iets tussen dat je wil hebben? Je kunt ook zelf een telefoonhoesje ontwerpen. Dat doe je gemakkelijk online maar dan moet je wel weten wat je wil: kopen of ontwerpen?

Bescherming

Een hoesje kopen

Nu denk je misschien: ik koop wel gewoon een hoesje want zelf een hoesje ontwerpen zal wel ongelofelijk duur zijn. Maar dat is niet zo! Althans, het hoeft niet zo te zijn. Er zijn genoeg soorten hoesjes duurder dan het zelf ontworpen hoesje. Een hoesje zelf ontwerpen is vooral heel leuk voor jonge meiden. Ze kunnen dan een foto van hun vrienden erop zetten of hun favoriete popidool. Vooral bij die doelgroep is het populair.

Voor ondernemers

Maar ook ondernemers kiezen nog wel eens voor een zelf ontworpen hoesje. Weet je waarom? Omdat branding van een merk pas echt werkt als het zich overal bevindt. Dus ook op de achterkant van je telefoon! Een telefoonhoesje zelf ontwerpen betekent dat je jouw bedrijfslogo erin kunt verwerken. Zo val je pas op als je bij potentiële klanten aan tafel zit. Een bedrijfslogo kan je trouwens ook verwerken in andere dingen zoals een waterfles of sleutelhanger. Maar met een zelf ontworpen telefoonhoesje val je pas echt op!

Diverse modellen

Welk hoesje moet ik hebben?

De backcover wordt misschien wel het vaakst gekozen van alle hoesjes. Dit is een soort cover die om de achterkant van je telefoon gaat. Aan de voorkant zit er niets, het is dus vooral de zijkanten en achterkant die beschermd zijn tegen valschade. Door de breedte van de cover is het scherm echter ook deels beschermd. Wanneer het toestel valt, dan zal het vrijwel altijd op de zijkant vallen of op de randen van de cover.