Wat is de beste oplossing voor internet op je telefoon?

Met je telefoon internetten: wie doet het niet? De telefoon / smartphone wordt vaker dan ooit gebruikt en dan vooral voor internet. We bellen en sms’en steeds minder, terwijl we vaker gebruik maken van het internet. Hiervoor dien je natuurlijk wel een simkaart te hebben. Maar wat is eigenlijk de beste oplossing voor wanneer je mobiel wilt internetten? Lees dit artikel voor meer informatie!

Beste oplossing voor alleen data

Sommigen willen alleen gebruik maken van mobiele data, zonder behoefte te hebben aan belminuten en sms’jes. Wanneer dat het geval is, is een prepaid data simkaart de beste oplossing. Dit is een sim die uitsluitend voor internetten is ontworpen. Je kunt hiermee dus niet mobiel bellen en sms’en.

Om de volgende redenen is een prepaid data simkaart een goede oplossing voor wanneer je alleen wilt internetten:

  • Je betaalt niet voor belminuten en ook niet voor sms’jes
  • Zulke simkaarten zijn vaak onbeperkt houdbaar
  • Je kunt dergelijke simkaarten ook in andere apparaten plaatsen, zoals MiFi routers
  • Data simkaarten zijn voordeliger
  • Je ontvangt meestal gratis data bij je aankoop

Om bovenstaande redenen wordt een prepaid data sim vaak gekozen wanneer er alleen interesse in internet is.

Andere oplossingen voor mobiel internet

Hiernaast kun je voor het volgende kiezen om te internetten op je mobiele telefoon:

  • Een normale prepaid simkaart. Hierbij ontvang je gewoon een telefoonnummer en kun je ook bellen en sms’en. De tarieven voor internet liggen wat hoger dan bij een data simkaart, maar je kunt dus wel bellen en sms’en. 
  • Een mobiele abonnement. Als je al een telefoon hebt, komt dit neer op een sim only abonnement. Hoewel je vast zit aan een contract, liggen ook hierbij de tarieven voor internet wat lager dan bij een normale prepaid simkaart. 

Waar je voor kiest, hangt af van wat je voorkeuren zijn. Wil je met goedkopere tarieven internet, bellen en sms’en, is een abonnement geschikt. Vind je het fijn om niet vast te zitten aan een contract en flexibel te zijn, dan is prepaid aangeraden.